Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 05.02.2024

Мировић и Бакић обишли завршне радове на суботичком Народном позоришту

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је, са градоначелником Суботице Стеваном Бакићем, завршне радове на адаптацији, реконструкцији и доградњи Народног позоришта у Суботици.

„Ангажовали смо све  расположиве ресурсе како бисмо у наредним месецима пустили најстарији театар на простору некадашње Југославије у функцију. Ово је велики и сложен објекат са много изазова због чега смо обезбедили континуитет радова у финансијском и техничком смислу“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима, биће то храм културе и седиште културних збивања, а у будућности, како је додао, и место којим ћемо се поносити и где ће уметници имати простор и услове достојне овако великог и успешног града.

„На пролеће нас очекује отварање Народног позоришта и то је једногласни извештај свих који су ангажовани на овом великом послу“, истакао је Мировић.

Обиласку радова су присуствовали управник Народног позоришта Милош Николић, пројектанти, представници извођача радова и надзора и декан Факултета техничких наука у Новом Саду Борис Думнић.

fixed-img