Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 12.02.2024

Мировић и Вишковић о наставку сарадње АП Војводине и Републике Српске

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас у Новом Саду са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, са којим је разговарао о заједничким пројектима.

На састанку је истакнуто да су односи Србије и Српске на највишем нивоу и да се континуирано унапређују конкретним пројектима, а да томе значајан допринос даје и Покрајинска влада.

Саговорници су се сагласили да се успешно наставља сарадња Војводине и Српске у областима привреде, културе и развоја мање развијених подручја.

„Покрајинска влада посвећена је сарадњи са Републиком Српском и наставићемо са заједничким пројектима у свим областима, јер је то наша обавеза и одговорност. Реализовали смо, заједнички, важне пројекте и поносан сам што је највећи део тог посла урађен за време Покрајинске владе на чијем сам челу“, изјавио је Мировић.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је председнику Мировићу на досадашњој подршци која је од изузетне важности за Српску и њене грађане.

Мировић и Вишковић обишли су данас и Научно-технолошки парк у Новом Саду, а поводом припреме за изградњу НТП-а у Бањалуци.

Како је истакнуто, искуства Покрајинске владе, која управља Научно-технолошким парком у Новом Саду, биће важна за реализацију тог пројекта.

fixed-img