Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 12.02.2024

Мировић: Каменица 3 у наредним недељама у функцији

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас реконструисану Клинику за кардиохирургију Института за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици и завршне радове на изградњи објекта Каменица 3, чији ће један по један део, како је најавио, у наредних неколико недеља бити стављан у функцију.

„Објекат Каменица 3 користиће сва три института и то је изузетно важно пре свега за све пацијенте који се овде лече, како из Војводине, тако и из других крајева, али и за запослене јер ће добити додатни комфор и најсавременију медицинску опрему чиме ће бити умногоме унапређен рад института. Реч је о новом објекту, површине готово 10.000 квадратних метара који је изграђен по најсавременијим стандардима“, изјавио је председник Мировић.

Потпуно је реконструисана Клиника за кардиохирургију са 80 постеља, уз додатних шест кревета у Јединици интензивне неге, у којој се од пре неколико дана већ смештају пацијенти након операција, а укупна вредност радова на адаптацији и опремању те целине је 550 милиона динара.

„Веома сам задовољан изведеним радовима на Одељењу кардиохирургије и можемо да кажемо да смо свеобухватно реконструисали стари део Института за кардиоваскуларне болести“, рекао је председник.

Подсетио је и на то да су у току радови на санацији Каменице 1.

„Сви ови радови били су компликовани и одговорни,  уложено је много труда јер су се упоредо са њима одвијали сви оперативни захвати и интервенције и то је један добар пример заједничког рада запослених, извођача радова и свих који су учествовали у овом важном пројекту“, навео је Мировић.

Приликом данашњег обиласка института, директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић и директор Инситута за плућне болести Војводине проф. др Илија Андријевић потписали су уговор о реконструкцији дела Клинике за алергологију и опструктивне болести плућа, којим се, у циљу побољшања услова рада, предвиђа измештање постојећих и формирање нових функционалних целина са неопходним радовима на објекту и постојећим инсталацијама.

Мировић је најавио да ће у наредне две године бити завршено и спољно уређење комплекса што значи да ће сви објекти који су изграђени крајем шездесетих година бити реконструисани.

„Припремамо се да до краја марта отворимо процедуру за изградњу јавне гараже са 500 места и реконструкцију и уређење спољног комплекса института, чиме ћемо заокружити радове на свеобухватној санацији и реконструкцији сва три института у Сремској Каменици“, изјавио је Мировић.

Догађају су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и директори Института за онкологију и Института за кардиоваскуларне болести проф. др Зоран Радовановић и проф. др Александар Реџек.

fixed-img