Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, недеља, 17.09.2023

Мировић на обележавању 105. годишњице пробоја Солунског фронта на Кајмакчалану

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је са делегацијом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, предвођеном министром Николом Селаковићем и делагацијом Републике Српске на челу са председником Народне скупштине Ненадом Стевандићем, присуствовао отварању изложбе поводом 110 година од Брегалничке битке у Битољу. Током боравка у Северној Македонији, а  поводом обележања 105 година од пробијања Солунског фронта, председник Мировић, министар Селаковић и председник Стевандић су положили венце у Спомен капели палим борцима на врху Кајмакчалана, као и на Костурници српских војника.

Откривена је и спомен-плоча Војину Поповићу – војводи Вуку, потпуковнику српске војске и српском четничком војводи који је учествовао у борбама за Македонију, у Балканским ратовима и Првом светском рату, као командант Добровољачког одреда на Солунском фронту.

Спомен плоча на Грунишком вису реконструисана је уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Догађајима је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

fixed-img