Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 31.08.2023

Мировић: Нова спортска хала у Црепаји у функцији у наредна два месеца

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на изградњи и реконструкцији улица на територији општина Опово и Ковачица, као и завршне радове на изградњи спортске хале у Црепаји.

„Према изјавама извођача радова, остаје да се постави паркет и уради још део радова из завршне фазе тако да ћемо у наредна два месеца имати халу у којој се према стандардима могу одигравати утакмице у свим спортовима. Ово је још један пројекат који ће омогућити квалитетније услове за рекреативно и професионално бављење спортом, као и развој школског спорта“, изјавио је Мировић.

За финансирање друге фазе пројекта изградње хале у Црепаји Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине определила готово 229,3 милиона динара.

Реч је о спортској хали површине 2.040 квадратних метара, за 270 гледалаца, која је надограђена на објекат Основне школе „Сава Жебељан“. У делу топле везе са школом биће постављена нова кровна конструкција и нове кровне облоге.

Покрајинска влада је за реконструкцију и рехабилитацију 18 улица на територији општина Ковачица и Опово, у дужини око седам километара, издвојила укупно 80 милиона динара. Реч је о улицама у насељеним местима Дебељача, Црепаја, Падина, Ковачица, Баранда, Сефкерин, Сакуле и Опово.

„У више од 30 градова и општина траје реконструкција локалних саобраћајница. Радимо у роковима и према квалитету и стандарду, а на терену сам видео задовољне грађане“, изјавио је Мировић.

Председник Општине Ковачица Јарослав Хрубик рекао је да се пројекти на територији те општине реализују захваљујући подршци Покрајинске владе.

„Пример су пројекти у областима саобраћајне инфраструктуре и спорта. Ове јесени планирамо реализацију инфраструктурних пројеката у свим насељеним местима општине Ковачица“, навео је Хрубик.

Председник Општине Опово Милош Марков изјавио је да је реконструкција и рехабилитација улица један од приоритета те општине.

„Наша општина има ограничена финансијска средства и без подршке Покрајинске владе ми не бисмо могли да реализујемо инвестиције“, истакао је Марков.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

fixed-img