Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 24.09.2022

Мировић: Почетком следеће године почиње са радом Национални институт за виноградарство и винарство

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је вечерас у Чортановцима манифестацију посвећену промоцији и брендирању вина „Fruška gora Wine Show“, истакавши том приликом да ће Покрајинска влада заједно са Владом Србије формирати током октобра Национални институт за виноградарство и винарство.

„Од 1. јануара наредне године почеће да функционише, у измењеном облику, Национални институт за виноградарство и винарство у Сремским Карловцима. Желимо да уложимо много више новца у истраживање, развој, лабораторијску и другу опрему која ће винарима помоћи да постигну још бољи квалитет у производњи вина у будућности“, изјавио је председник Мировић.

Како је нагласио председник, Покрајинска влада наставиће и у наредној години са више средстава да подржава винарство и виноградарску производњу преко конкурса за обезбеђивање неопходне опреме.

Председник Мировић подсетио је на то да су из покрајинског буџета издвојена знатна средства за путну инфраструктуру на Фрушкој гори, атрактивној туристичкој дестинацији и за домаће и за стране туристе, на којој се производи вино светског квалитета.

Председник Управног одбора Удружења грожђа и вина „Срем –Фрушка гора“ Гордан Башић рекао је да је идеја ове манифестације да се промовише Фрушка гора као винска регија, истакавши да на њој учествује 40 винарија и удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „Срем – Фрушка гора“.

Отварању манифестације присуствовали су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

fixed-img