Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 24.11.2022

Мировић: Покрајинска влада наставиће са подршком крајишким удружењима

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се вечерас на Скупштини Савеза крајишких удружења истакавши да је њихова улога на пољу очувања и неговања српске традиције и културе веома значајна, те да је за нас Србе најважније да се повезујемо и да дух заједништва увек живи међу нама.

„Крајишка удружења у Војводини представљају једну врсту моста са оним крајевима, посебно у Републици Српској и БиХ, где Покрајинска влада има веома активно учешће преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону. Велики број Крајишника се интегрисао у друштво, али су емоцијама и успоменама остали везани за свој крај, а тамо поседују и имовину, и зато је дужност Покрајинске владе да их подржава, и да им помаже у остваривању свих права која им припадају“, изјавио је председник Мировић.

Према председниковим речима, од проширивања делатности Фонда за избегла и расељена лица на делокруг сарадње са Србима у региону, Покрајинска влада постала је још активнија у подршци нашим сународницима који живе у околним земљама.

„Покрајинска влада даје велику подршку активностима свих крајишких удружења и наставићемо да помажемо њихов рад“, навео је председник Мировић.

Упутивши захвалност председнику Мировићу на безрезервној подршци раду и активностима Савеза, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да ова организација на најбољи начин представља завичај из ког Крајишници долазе, и да је активно укључена у развој заједнице у којој живе, доприносећи на тај начин подстицању сарадње Републике Српске и Србије.

Председница Савеза Ранка Срдић Милић истакла је да је та организација основана с циљем очувања обичаја, културе, традиције, наслеђа и идентитета српског народа, додајући да је данас чине укупно 22 удружења чланица.

Скупштини Савеза присуствовали су и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац, представници Града Новог Сада и друге званице.

fixed-img