Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 15.09.2022

Мировић: Покрaјинска влада наставља са инвестицијама у Сомбору

Читај ми

Читај ми
AA

„Настављамо са значајним инвестиционим активностима на територији града Сомбора. Издвојили смо знатна средства и уручили данас уговоре градоначелнику за реализацију инвестиција. Сада је на локалном руководству да спроведе процедуре, а на извођачима радова да поштују рокове и да корак по корак уређујемо Сомбор. Желимо да грађани Сомбора виде конкретне резултате улагања у свим областима“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић, након радне посете овом граду.

Председник Мировић обишао је данас радове на доградњи, адаптацији и реконструкцији фискултурне сале у Средњој техничкој школи – пројекат вредан 76,7 милиона динара, који ће бити реализован заједничким средствима Покрајинске владе и Града Сомбора.

Постојећи сутеренски део објекта биће адаптиран, реконструисан и дограђен и у њему ће бити смештене теретана и школска остава. Изнад сутеренског дела предвиђена је изградња нове фискултурне сале са свлачионицама, просторијом за наставнике и санитарним чвором, као и ходник који ће представљати топлу везу између школе и сале. Реализацијом  овог пројекта биће омогућено безбедно одвијање наставе физичког васпитања. Осим за потребе наставе, планирано је да фискултурна сала буде на располагању школским спортским  и рекреативним клубовима.

„Верујем да ћемо за 150 дана, колико је предвиђено уговором, имати реконструисану салу, и да ћемо на тај начин створити много боље услове у Средњој техничкој школи“, изјавио је преседник Мировић.

Граду Сомбору усмерено је и 84,5 милиона динара за изградњу система вентилације и климатизације с реконструкцијом система ваздушног грејања у Градској хали „Мостонга“ у Спортском центру „Соко”.

„Уложили смо значајна средства у реконструкцију расвете и паркета. Наредних недеља почиње процедура за реконструкцију система за грејање и хлађење, а постигли смо договор да наставимо даље, да уредимо трибине и друге делове хале. Из великог поштовања за све оно што Никола Јокић, један од наших најпознатијих спортиста и свакако највећа звезда америчке НБА лиге, постиже када је реч о развоју спорта у Сомбору и имајући у виду традицију спорта у овом граду, желимо да се у будућности поносимо овим местом, које ће, сигуран сам, бити место развоја кошарке у целој Војводини“, изјавио је председник Мировић након  сусрета и кратког разговора са прослављеним кошаркашем Јокићем.

Градска хала „Мостонга” изграђена је 1971. године. Укупна површина објекта износи 5.000 квадратних метара. Халу користе спортски клубови, спортске организације и удружења за тренинге и утакмице, одржавање турнира и осталих такмичења. Намењена је и рекреативцима и школама за наставу физичког васпитања, а у њој се одржавају и сајмови, концерти и друге културно-уметничке манифестације.

Председник Мировић најавио је и почетак радова на адаптацији и санацији крова зграде дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки”, установе од посебног значаја за очување, унапређивање и развој културе. Реч је о библиотеци која је основана 1859. године и обавља послове као матична библиотека града Сомбора и три општине – Апатина, Куле и Оџака. За ову инвестицију Покрајинска влада издвојила је 17,3 милиона динара.

У бројним насељеним местима у Сомбору, како је подсетио Мировић, Покрајинска влада радила је на систему водоснабдевања, завршавају се радови на локалном путу од Kупусине до Моноштора, прва фаза на територији апатинске општине је завршена а у наредних неколико недеља, биће настављени радови и на изградњи  пута од Стапара до Сивца.

„Од јула 2016. године, Покрајинска влада је за финансирање великих пројеката на територији града Сомбора, издвојила више од 750 милиона динара. Уз подршку Покрајинске владе настављамо са радовима и улагањима на територији града Сомбора, а данас смо добили и уговор вредан 142 милиона динара за трећу фазу радова на локалном путу Стапар – Сивац“, изјавио је градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић.

fixed-img