Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 30.12.2021

Мировић: Полиција један од стубова стабилности нашег друштва

Читај ми

Читај ми
AA

У Новом Саду данас је одржана свечаност поводом промоције и пријема у радни однос полазника 26, 27, 28. и 29. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике Министарства унутрашњих послова.

Честитајући полазницима на успешном завршетку полицијске обуке, председник Покрајинске владе Игор Мировић поручио им је да сада ступају на веома важне и одговорне дужности, пожелевши им да, вршећи те дужности, никада не устукну пред онима који крше закон и који угрожавају безбедност грађана и наше земље.

„Уверен сам да ће ступањем на дужност нових полицијских припадника још више бити унапређена ефикасност Министарства унутрашњих послова, које се, као један од кључних стубова стабилности нашег друштва, веома успешно и предано бори против свих облика криминала“, рекао је председник Мировић.

Председник им је пожелео да, где год их служба буде одвела, оправдају поверење државе, али и грађана који, како је навео, чекају да управо они преузму одговорност за безбедност у нашем друштву.

„Наша најузвишенија и најсветија заједничка дужност јесте да увек и у свим околностима часно и храбро станемо на браник наше државе, њене унутрашње стабилности, мира и независности“, истакао је Мировић.

Председник Мировић је заједно са изаслаником председника Републике Србије и министром унутрашњих послова Александаром Вулином и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем уручио награде најбољим полазницима.

„Чувајте закон и ову земљу, будите јој захвални и поносни јер нема никог јачег од полицајца Републике Србије. Носите заставу Србије високо и немојте је никад обрукати. Нека деца која вас данас гледају буду поносна на вас“, изјавио је министар Вулин.

„Гледајући у вас, гледамо у сигурнију и безбеднију будућност и то је кључна ствар о којој ћете ви бринути, верујемо на најбољи могући начин, и да ћете чувати територијални интегритртет и суверенитет наше земље“, изјавио је градоначелник Вучевић.

У име свих полазника, обратио се Никола Стојанац, прворангирани полазник 29. класе, истакавши да је одговорност плаве униформе велика, да ће је носити поносно и бити је достојни, часно и достојанствено служећи Србији и њеним грађанима.

 

fixed-img