Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 19.01.2023

Мировић положио камен темељац за изградњу затвореног базена у Новом Бечеју

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу затвореног базена у Новом Бечеју, истакавши да је ово важна вест не само за Нови Бечеј него и за све грађане АП Војводине, јер ће добити нов туристички садржај и објекат за спорт и рекреацију.

Реч је о пројекту вредном 553 милиона динара, а предвиђена је изградња затвореног базена који ће у свом саставу имати пливачки и рекреациони базен.

„Минулих година уложили смо знатна финансијска средства у изградњу спортске инфраструктуре у АП Војводини“, рекао је Мировић и додао да ће осим затвореног базена у Новом Бечеју за неколико дана почети и изградња спортске хале у Новом Кнежевцу.

Председник је нагласио да ће Покрајинска влада наставити са улагањем у спортску, али и туристичку и рекреативну  инфраструктуру, с циљем да се у свакој општини обезбеди оно што од тих садржаја до сада није имала.

Мировић је навео да ће средином фебруара, преко Управе за капитална улагања, бити расписан јавни конкурс за нове велике инвестиције у Војводини.

„У овој и у наредној години очекују нас важни послови и велике инвестиције у Војводини. Имамо рекордни буџет на разделу Управе за капитална улагања, који је већи од 16 милијарди динара“, рекао је Мировић додајући да је овогодишњи буџет АП Војводине структуриран тако да се капитални расходи  приближе једној трећини укупних расхода.

Председник Општине Саша Максимовић рекао је да ће Нови Бечеј у сарадњи са Покрајинском владом добити користан објекат, који ће засигурно допринети даљем развоју туризма у тој општини.

Председник Мировић обишао је данас Дом за одрасле и старије „Свети Василије Острошки Чудотворац“ у Новом Бечеју и том приликом истакао да корисници ове установе, којих има више од 450, живе у адекватним условима.

„Има потребе да интервенишемо са набавком одговарајуће опреме. Покрајинска влада ће у наредних 30 дана, на основу  захтева  Дома, издвојити ванредна финансијска средства за набавку савремене опреме за кухињу и вешерницу, и посебно нове опреме за собе у којима бораве корисници. Потрудићемо се да, у комуникацији са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, дефинишемо приоритете када је реч о броју запослених и о другим проблемима који су у надлежности Владе Србије“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима након ненaјављене посете, утисак је да је Дом у веома добром стању, али, како је рекао, имамо планове и амбиције да интервенишемо тамо где можемо и да обезбедимо боље услове за запослене, а посебно за кориснике.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

fixed-img