Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 14.09.2023

Мировић примио министарку Ђедовић Хандановић

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са министарком рударства и енергетике Дубравком Ђедовић Хандановић са којом је разговарао о инфраструктурним пројектима у енергетици који су важни за повећање капацитета за складиштење нафте и нафтних деривата.

На састанку одржаном у Покрајинској влади разговарано је о припремама за реализацију пројекта изградње нафтовода Србија – Мађарска, једног од стратешких пројеката Владе Србије.

Мировић и Ђедовић Хандановић истакли су значај изградње овог нафтовода како би се добио још један правац снабдевања сировом нафтом.

На састанку је разговарано и о изградњи панонског коридора за пренос електричне енергије, као и о пројекту изградње гасне електране у Новом Саду.

Председник Мировић информисао је министарку о пројектима Покрајинске владе за повећање степена енергетске ефикасности у објектима јавне намене на територији АП Војводине, вредним више од три милијарде динара чија је реализација започела ове године.

Мировић и Ђедовић Хандановић сагласили су се да је унапређење енергетске ефикасности у јавним објектима и локалним самоуправама веома значајно јер ће омогућити уштеде за грејање и електричну енергију.

Састанку су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег.

fixed-img