Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 22.09.2022

Мировић примио златне рваче

Читај ми

Читај ми
AA

Поводом историјског успеха рвачке репрезентације Србије на Светском првенству одржаном у Београду, председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас освајаче златних медаља Себастијана Нађа и Мату Немеша и делегације Рвчаког савеза Србије и Рвачког савеза Војводине.

Изузетан успех – укупно четири златне медаље, све у грчко-римском стилу, поред Нађа и Немеша, oстварили су и репрезентативци Али Арслан и Зураб Датунашвили, док је бронзану медаљу, у слободном стилу, освојио Стеван Андрија Мићић.

Честитајући рвачима, председник Мировић оценио је да су наши репрезентативци приказали врхунско умеће, које је резултирао сјајним достигнућима и још једном потврдило да је Србија земља спорта и великих шампиона.

Подсетивши на то да је Покрајинска влада увек пружала подршку раду Савеза, нарочито 2017. и 2019. године када су европска првенства у рвању одржана у Новом Саду, председник Мировић рекао је да ће тако бити и у будућности, а све у циљу стварања још квалитетнијих услова за бављење тим спортом.

„Организација овог спортског догађаја, који је у Београду окупио 800 спортиста из 80 земаља, потврда је и признање важности и угледа које српско рвање има у свету“, сагласио се председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић истакавши да је такмичење успешно организовано захваљујући подршци државе.

Рвачи су захвалили Покрајинској влади на вишегодишњем стипендирању.

Пријему у Покрајинској влади присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, селектор националног тима Милорад Докманац, председник Рвачког савеза Војводине Роберт Молнар и секретар Рвачког савеза Војводине Славен Докманац.

fixed-img