Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 03.03.2023

Мировић присуствовао потписивању уговора за развој и изградњу хотела „Хајат“ у Новом Саду

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовали су данас потписивању уговора о развоју и изградњи хотела „Hyatt Regency Novi Sad“.

Реч је о пројекту реконструкције и доградње постојећег Хотела „Парк“ у нови савремени премијум хотелско-пословни комплекс једног од највећих хотелских ланаца у свету. Вредност инвестиције је 107 милиона евра, а како је најављено, хотел ће бити отворен 2026. године, и у њему ће бити запослено 250 људи..

„Последњих десет година имамо континуитет економског раста и развоја. Боримо се на све начине да тај тренд и задржимо да бисмо сваке године имали економски раст који ће омогућити улагање не само у хотелске и туристичке садржаје већ инвестирање уопште. Ово је заправо доказ за то како велики светски брендови – уколико имате континуитет економског раста – долазе у Србију“, изјавио је председник Мировић.

Према Мировићевим речима, Србија се развија убрзаним темпом, посебно у оним областима које ће директно и индиректно допринети доласку све већег броја туриста.

Мировић је подсетио на то да смо, у односу на друге европске земље, у прошлој години у поређењу са 2021. имали у релативним показатељима највећи раст броја туриста који су дошли у Србију.

Како је навео, када се говори о континуитету, Србија се развија – имали смо око 700 милиона евра укупног прихода од туристичке привреде 2011. и 2012. године, а данас достижемо две и по милијарде евра, и то је нешто што тај континуитет одсликава.

„Бројни су национални пројекти у Војводини који ће бити у функцији развоја туристичке привреде, а пре свега реч је о изградњи брзе пруге“ изјавио је Мировић.

„Чињеница је да Новом Саду овако важни пројекти и припадају, с обзиром на све параметре развоја и раста које бележи последње деценије. Долазак ′Хајата′ представља прекретницу у даљем развоју ове привредне гране, имајући у виду да ће управо отварање овог хотела омогућити да се туристи и сви наши гости задрже дуже у нашем граду, поготово у годинама када је он постао магнет за туристе. Нови Сад ће увек бити чврст ослонац у реализацији овако великих и значајних пројеката, јер је и један од циљева да се Нови Сад развија у свим сегментима“, изјавио је градоначелник Милан Ђурић.

Уговор су потписали директор компаније „Инобачка“ Вукајло Бабић и потпредседник за развој компаније „Hyatt International Group“ Такуја Аојама.

Kако је нагласио Бабић, ово ће бити хотел са највећим смештајним капацитетом – са 235 соба и апартмана – и уједно и највећи конгресни центар у Војводини, на 1.900 квадратних метара, који ће моћи да прими готово 1.000 људи.

„Ово је прва хотелска инвестиција у окружењу са фокусом на доприносу очувању животне средине“, навео је директор Бабић.

Потпредседник за подручје Европе, Африке и Блиског истока у компанији „Hyatt International Group“ Срђан Милековић изјавио је да ће  новосадски „Хајат“ следити све стандарде одрживости који су у данашње време неопходни и да ће применити оно што је веома важно, а то је јачање квалитета и улагање у људске ресурсе, јер су људи ти који суштински доносе пословни и оперативни успех у хотелијерском послу.

„Америчко-српска сарадња траје дуги низ година, и задовољни смо што се удружујемо са српском компанијом“, изјавила је Рејчел Дјуран, аташе за трговину Амбасаде САД у Србији, и истакла да ће ова инвестиција испратити одрживи развој, еколошки туризам и највише стандарде.

fixed-img