Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 08.09.2022

Мировић са представницима чешке компаније „Central European Industries”

Читај ми

Читај ми
AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас с представницима чешке компаније „Central European Industries” који су презентовали своје развојне потенцијaлe и пројекте за наредни период.

Реч је о компанији која је инвестирала у Србију, посебно у АП Војводини — Беохемију у Зрењанину и „Black Horse” у Сомбору.

На састанку су размотрени конкретни модели сарадње између Покрајинске владе и њених институција и партнера из Чешке, који треба да омогуће додатне развојне потенцијале зрењанинској Беохемији и сомборској фабрици акумулатора „Black Horse”.

Посебно су разматране инвестиције у области заштите животне средине.

План компаније је да осваја нова регионална и европска тржишта и реализује нове инвестиције у Србији у свим областима којима се бави, саопштено је на састанку.

„Заинтересовани смо да помогнемо реализацију инвестиција и дамо конкретан допринос развоју привреде наше земље”, изјавио је председник Мировић.

Предузећа у оквиру „Central  European Industries” претежно се баве рециклажом, енергијом и железницом, а однедавно и производњом и продајом робе широке потрошње. Запошљавају више од 2.500 радника у двадесет предузећа у Чешкој, Словачкој, Хрватској и Србији.

Састанку су присуствовали и амбасадор Чешке Томаш Кухта, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, директор Развојне агенције Војводине Дарко Буљешевић и директор Развојног фонда Војводине Горан Савић.

fixed-img