Picture of the authorPicture of the author
/ Суботица, петак, 11.05.2007

Могућност коришћења фондова ЕУ

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 11. мај – У Извршном већу Војводине, уорганизацији Канцеларије за европске послове, одржана је конференција«Могућности коришћења фондова Европске уније», посвећена мотивисању локалнихсамоуправа и осталих апликаната да учествују у програмима прекограничнесарадње. Конференција је одржана други пут, због интересовања које су општинеисказале о прекограничној сарадњи и осталим развојним програмима које нудипородица европских земаља.Први део је била презентација Андрије Алексића изКанцеларије за европске послове о досадашњим искуствима из предходних програмапрекограничне сарадње и искоришћеност тих средстава, као и о тренутнојситуацији у тој области.
Партнер Канцеларије проф. др Алессандро Наполииспред италијанске канцеларије за развој у Војводини информеста информисао јеприсутне о новим одлукама ИПА комитета и обавестио о најважнијим стратешкимдокументима ИПА фонда који је тренутно једини доступни финансијски инструментСрбији.Маја Сокић, из «Војводина Цесс» имала јепрезентацију о ИПА фонду и програмирању.
Представници општина Суботица и Панчевонајактивније су учествовали у конференцији, и поделили су са учесницима својаискуства у суседским програмима у периоду 2004- 2006.

fixed-img