Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 09.07.2024

Најављен нови конкурс за сертификацију и стандардизацију произвођача јаких алкохолних пића у Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић одржао је данас конференцију за медије поводом расписивања новог конкурса намењеног произвођачима јаких алкохолних пића на територији АП Војводине, који ће бити објављен у среду, 10. јула.

Средства по овом конкурсу додељују се за финансирање трошкова сертификацијe и стандардизације произвођача, са циљем  унапређења система менаџмента квалитетом и система безбедности и укупног квалитета хране на подручју АП Војводине у 2024. години.

Укупна средства која је ресорни секретаријат определио за ове намене износе 984 хиљада динара.

Секретар Иванишевић је нагласио  да је реч о пилот пројекту, као и да је овај процес бесплатан за произвођаче, јер,све трошкове сертификације и стандардизације сноси Секретаријат.

„Сваког дана истичемо оно најбоље из Војводине и све што туристи не могу да пробају нигде у свету. Да бисмо то могли квалитетно да предочимо домаћим и страним туристима, произвођачима ракије као нечега што јесте аутентично са ових простора, можемо да омогућимо да остваре све стандарде који су им неопходни да би се равноправно појавили на домаћем и страном тржишту”, указао је Иванишевић.

Он је додао да су у томе кључни јединствена стандардизација, најквалитетнији производи и глобална промоција производа са територије АП Војводине.

Право на сертификат додељује се на три године, а носиоци сертификата могу да обнове захтев за ресертификацију за наредни сертификациони период.

Право учешћа на овом конкурсу имају правна лица и предузетници са територије АП Војводине.

Подносилац пријаве мора бити уписан у регистар привредних субјеката, затим у централни регистар објеката у пословању са храном и у регистар произвођача јаких алкохолних пића код надлежног Министарства, те мора имати пребивалиште и седиште на територији АП Војводине.

Пријаве за конкурс, са осталом припадајућом документацијом, подносе се закључно са 9. септембром 2024. године и то на адресу Друштва за сертификацију система менаџмента „Панцерт“ доо Нови Сад, које формално спроводи конкурс.

fixed-img