Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 25.06.2024

На Факултету техничких наука додељене захвалнице за постигнуте успехе у области универзитетског спорта

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски присуствовао је данас додели захвалница студентима и наставницима Факултета техничких наука у Новом Саду за постигнуте успехе на „Ијадама“ и Универзитетској спортској лиги.

Захвалнице је добило 316 студената и наставника за резултате и освојена прва три места у различитим научним и спортским категоријама у оквиру шест „Ијада“ које су одржане у овој школској години — Електријада, Менаџеријада, Архитектуријада, Заштитијада, Машинијада и Саобраћијада.

Овом приликом, проф. др Маркоски је истакао да награђени студенти показују како је поред академских достигнућа важна и физичка активност.

„Универзитетски спорт игра кључну улогу у развоју младих људи, пружајући им прилику да се такмиче, сарађују и развијају своје физичке способности. Наши студенти, који се такмиче на ‘Ијадама’ и у Универзитетској спортској лиги, представљају најбоље од онога што наше образовне институције могу да понуде. Њихова посвећеност спорту и образовању је вредна дивљења и служи као инспирација свима нама“, изјавио је проф. др Маркоски и додао да овај догађај све треба да подстакне на здрав начин живота и бављење спортом.

Присутне је поздравио и в.д. декана Факултета техничких наука проф. др Борис Думнић који је навео да се оваква свечаност, на коју су позвани и такмичари, али и они који су их припремали, организује по први пут.

На скупу се обратио и студент продекан на Факултету техничких наука Марко Старовић, који је истакао да је ове године био рекордан број учесника.

fixed-img