Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 06.09.2007

Најављена бициклистичка трка ”Кроз Војводину”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,6. септембар  –  У Извршном већу Војводине  одржана је конференција за новинаре на којојје представљена 30 јубиларна међународна бициклистичка трка «Кроз Војводину».О значају предстојећег спортског догађаја говорили су Јанош Чикош, заменикпокајинског секретара за спорт и омладину, представници Бициклистичког савезаВојводине и представници општина овогодишњих домаћина трке.
Захваљући подршци Извршног већаВојводине и председника мр Бојана Пајтића, трка је обновљена прошле године инастаља традицију, нагласио је НебојшаСубић, директор трке, објашњавајућипрограм, трасе и места кроз која ће се трка одвијати. Он је истакао спортскизначај који бициклистичка трка има за Србију и Војводину, поготово што сеследеће године у Кини одржавају Олимпијске игре, на којима је битно да својеучешће обезбеди што више бициклиста из наше земље. Субићје навео да је за сада то успело само Ивану Стевићу, а да је победнике ове тркена ранг листи Светске бициклистичке федерације, добијају четрдесет поена, штоје неким нашим такмичарима довољно да обезбеде пласман на предстојећојОлимпијади.На конференцији је речено и да сеове године први пут, истовремено када и трка кроз Војводину, одржавају тркекроз Бугарску и Хрватску, што ипак неће умањити њен значај и број учесника.Организатори очекују више од педесет бициклиста и екипа из Словеније, Мађарске, Словачке, Грчке, БиХ иТурске.
Најављено је да ће бициклистичкатрка кренути 13. септембра у 13 сати, испред Извршног већа Војводине и возићесе у три етапе. Прва је Нови Сад-Пећинци у дужини од 165 км, друга је одПећинаца до Врдника, у дужини од 120 км и креће 14. септембра, а завршна трећаетапа је Врдник, Ириг – Апатин, у дужини од 130 км.

fixed-img