Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 09.05.2007

Најављена финална такмичења квиза ”Колико се познајемо?”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,9. мај – Финална такмичења квиза «Колико се познајемо?», који се реализује уоквиру пројекта Покрајинске владе «Афирмација мултикултурализма и толеранције уВојводини» биће одржана од 10. до 19. маја у Студију М. У завршницу такмичењапласирали су се ученици 32 средње школе у Војводини, који ће показати коликознају о историји и култури народа који су живели и живе на територији нашепокрајине – најавили су на конференцији за новинаре потпредседник Извршног већаВојводине и покрајински секретар за прописе, управу и националне мањине дрТамаш Корхец и генерални директор Радиодифузне установе Војводине ДинаКурбатвински-Вранешевић.Већ другу годину, квиз «Колико сепознајемо?», заједнички реализују Покрајински секретаријат за прописе, управу инационалне мањине и Радиодифузна установа Војводине, медијски покровитељквиза. У марту су одржана регионална такмичења у осам војвођанских градова:Бачкој Тополи, Бечеју, Сомбору, Сенти, Ковачици, Вршцу, Сремским Карловцима иСремској Митровици. Такмичиле су се 64 средње школе, а у завршна такмичењапласирале су се екипе 32 средње школе.
– Пројекат «Афирмацијамултикултурализма и толеранције у Војводини» реализује се већ три године. Једанод најзначајнијих потпројеката јесте квиз «Колико се познајемо?», чији је циљјачање међусобног поверења код младих у Војводини – рекао је Тамаш Корхец. Оње истакао да упознавењем историје и културе народа који живе у Војводини,јача спознаја о вредности и значају различитости, коју треба искористити каопредност, како у економском развоју друштва, тако и у процесу европскеинтеграције наше земље. – О значају пројекта афирмацијемултикултурализма у Војводини говори и чињеница да је Влада Србије уврстиланаш пројекат у програм званичне презентације у склопу председавањаконференцијом Савета Европе – рекао је Корхец.
Према речима ДинеКурбатвински-Вранешевић, ова медијска кућа окупила је квалитетан тим сарадникакоји су настојали да визуелно и креативно унапреде програм, како би што вишегледалаца пратило квиз.
Како је истакнутоРадио-телевизија Војводине снимиће 11 емисија, у којима ће се такмичити почетири екипе. У полуфинале пласираће се осам, а у финалној емисији такмичиће сечетити екипе. У емисијама ће бити емитована и 32 спота о школама, као и игранискечеви у којима ће на духовит начин бити представљена свака екипа.
Прве емисије биће емитоване 18. и19. маја на Првом каналу РТВ.

fixed-img