Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 15.09.2006

њ.к.в. престолонаследника принца Александра ИИ и принцеза Катарину Карађорђевић

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 5. септембар – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је данас у Бановини њихова краљевска височанства, престолонаследника принца Александра ИИ и принцезу Катарину КарађорђевићНови Сад, 5. септембар – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је данас у Бановини њихова краљевска височанства, престолонаследника принца Александра ИИ и принцезу Катарину Карађорђевић, који су посетили Нови Сад како би испоручили вредну медицинску опрему и хуманитарну помоћ Институту за здравствену заштиту деце и омладине.
Председник Пајтић се захвалио краљевској породици што су великодушно део велике помоћи коју су скупљали по целом свету издвојили за Дечју болницу у Новом Саду. Донација савремене медицинских апарата у вредности око 30 хиљада евра упућена интензивној нези Неонаталног одељења у Дечјој болници обезбедиће већи степен заштите здравља тек рођених беба, рекао је принц Александар ИИ Карађорђевић.
– Интереси су нам заједнички, да обезбедимо пуну здравствену заштиту, посебно деци и зато ћемо у овој области наставити да остварујемо пуну сарадњу – нагласио је председник покрајинске Владе мр Бојан Пајтић и додао да је Извршно веће Војводине обезбедило да се ове године заврши изградња новог новосадског Породилишта, а да се почетком наредне године планира завршетак Центра за рехабилитацију деце. Такође, посебним мерама пронаталитетне политике, као што је помоћ од 30 хиљада динара и за прворођену бебу, Извршно веће Војводине покушава да победи "белу кугу" у Војводини.
Принц Александар ИИ Карађорђевоћ се захвалио грчким донаторима и људима добре воље из целог света који су помогли Фондацију принцезе Катарине, чиме је обезбеђена реализација НИЦУ пројекта на опремању ненаталних јединица интензивне неге дечјих болница у Крагујевцу, Нишу, Београду и Новом Саду.

fixed-img