Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 19.07.2007

Нове препоруке из покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинскисекретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова је дана 18.07.2007.г.препоручио послодавцима у АП Војводини да предузму следеће мере ради заштитездравља својих запослених:-  дасва лица која су хронични болесници и која поседују лекарско уверење оштетности излагања високим температурама ослободе рада у временском периоду од11-16 часова, уз могућност надокнаде рада у другом временском термину,-  да,посебно у области грађевинарства, ливницама и на радним местима са посебно тешкимусловима рада , предвиде прерасподелу радног времена која ће омогућити прекидрада или краћи боравак појединаца на екстремно високим температурама,-  да, ускладу са прописима, упуте на годишњи одмор запослене који нису неопходни запроцес рада   Покрајински секретаријат за рад,запошљавање и равноправност полова је водио рачуна да  препоручене мере, поред хуманог, уважавају иекономски аспект како би заштитили запослени, али и интереси послодаваца, тако да се велики бројпослодаваца данас обратио Секретаријату са молбом за тумачење начинаспровођења предложених мера.
  Ради даље координације активности на праћењуситуације у АП Војводини, 20. јула.2007. у Извршном већу Војводине биће одржансастанак  представника Покрајинскогсекретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова, СамосталногСиндиката Војводине, УГС "НЕЗАВИСНОСТ" и Уније послодаваца Војводине, накоме ће бити образовано заједничко тело за праћењу ситуације и применупрепоручених мера намењених ублажавању последица екстремно високихтемпература у области рада.  
  Покрајински секретаријат за рад,запошљавање и равноправност полова изражава уверење да ће заједничкимактивностима социјалних партнера у АП Војводини бити постигнута максималнирезултати у заштити интереса запослених и послодаваца, којом ће битикомпензован недостатак адекватних законских решења у Републици Србији.                                            ПОМОЋНИК ПОКРАЈИНСКОГСЕКРЕТАРА                                                   Мирослав Васин     

fixed-img