Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 20.09.2007

Нови кредити за стакленике и пластенике

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,20. септембар – Покрајински фонд за развој пољопривреде одобрио је новукредитну линију за подизање стакленика и пластеника. Кредите је добилодвадесет седам пољопривредника из Војводине, а одобрена су средства у укупномизносу од 9,5 милиона динара.Са корисницима средстава уговореје потписао директор Фонда Јожеф Сабо који је нагласио да су кредитивеомаповољни, са ниском каматом, једногодишњим «грејс» периодом и роком отплате од две године.Максималан износ појединачних кредита је 6 хиљада евра.
– Интересовањенашихпољопривредика за подизање пластеника и стакленика је велико. Фонд заразвојпољопривреде, кроз 5 кредитних линија, одобрио је до сада 200 кредитаза овунамену, а издвојено је преко 700 хиљада евра – рекао је ЈожефСабо.
 
Сабо је подсетио да је Фонд у протеклих пет година, кроз деветкредитнихциклуса, под веома повољним условима, одобрио и преко седамсто кредитазанабавку нових система и опреме за наводњавање. За ову кредитну линијуиздвојено је преко три милиона евра.
Иначе, сви корисници кредита којису данас потписали уговоре, добиће приручник који су приредили нашиеминентнистручњаци из области пољопривреде, а који треба да помогне даунапредепроизводњу.

fixed-img