Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 22.11.2006

Новка Мојић и председник општине Штрпци потписали уговор о градњи обданишта у Штрпцима

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 22. новембар – Новка Мојић, покрајински секретарза демографију, породицу и друштвену бригу о деци и Станко Јаковљевић,председник општине Штрпци на Косову и Метохији, потписали су уговор, на основукога ће се из покрајинског буџета обезбедити 4,5 милиона динара за изградњуобданишта у Штрпцима. Потписивању уговора присуствовали су директор ЈП"Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Штрпце" СлавишаКузмановић и представник Народне канцеларије председника Републике за општинуШтрпце Милош Радовановић.
– Извршно веће Војводине одлучило је да подржи хуману акцијуНародне канцеларије председника Републике да се у Штрпцима, на Косову иМетохији, изгради обданиште за 80-так малишана из ове општине – нагласила јеНовка Мојић. – Поред донације од 4,5 милиона динара, из покрајинског буџета јевећ издвојено 1,5 милион динара за ову намену.

Новка Мојић изразила је наду да ће и у 2007. години битииздвојена додатна средства за изградњу и опремање обданишта. Она је објаснилада се Покрајинска влада брине за сву децу и настоји да свако дете у Војводиниима добре услове за живот и одрастање. Таква брига пренета је и на децу удругој српској покрајини. Захваливши се у име грађана општине Штрпци на донацији,председник општине Станко Јаковљевић је нагласио да његова општина, са вишеод десет хиљада становника, иако има позитиван природни прираштај, више од 20година чека на изградњу дечјег вртића. До краја године, предвиђено је да будузавршени груби грађевински радови и да се поставе неопходне електро иводоинсталације, а већ на пролеће први малишани из општине Штрпци кренуће уобданиште, објаснио је Јаковљевић.

fixed-img