Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 20.11.2006

Новка Мојић отворила изложбу дечјих ликовних радова у Бачу

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 20. новембар – Покрајински секретар за демографију, породицу и друштвену бригу о деци Новка Мојић отворила је у Културно пословном центру у Бачу, на Међународни дан детета, изложбу ликовних и литерарних радова посвећених правима детета. Изложба је део акције "Сестру и брата желим", коју је Покрајински секретраријат за демографију, породицу и друштвену бригу о деци покренуо у циљу повећања наталитета у Војводини.
– Бач је једна од ретких војвођанских општина која поклања велику пажњу деци и бризи о деци – рекла је Новка Мојић и нагласила да је ова општина, уз подршку Покрајинског секретаријата за демографију, породицу и друштвену бригу о деци, покренула низ акција за побољшање наталитета.
У оквиру данашње посете, Новка Мојић је у Селенчи обишла градилиште на којем је започета изградња дечјег вртића. За изградњу вртића Покрајински секретаријат за демографију, породицу и друштвену бригу о деци, ове године је издвојио три милиона динара, док је општина Бач издвојила 3,5 милиона.   Објекат од 600 квадратних метара биће завршен до јуна следеће године и моћи ће да прими око 250 малишана, који ће похађати наставу на српском и словачком језику. Како је још истакнуто по завршетку грађевинских радова опремање вртића помоћи ће амбасада Јапана.
Новка Мојић је данас посетила и Томислава и Веру Николић, који су недавно добили близанце, девојчице Габријелу и Мелису. Она је породици Николић уручила чек у износу од 400 хиљада динара, као и поклоне за новорођенчад.        

fixed-img