Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 04.04.2024

Обележено 70 година Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди

Читај ми

Читај ми
AA

Свечаном академијом и доделом диплома, у Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Кикинди данас је обележено 70 година постојања те високошколске установе. Догађају је присуствовао покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, који је том приликом поручио да је ово јубилеј вредан поштовања, а да је брига о васпитању присутна и данас, као и пре седам деценија.

„Неопходно је да остваримо мисију образовања у смислу његове доступности и да институционално одговоримо и другим изазовима времена у ком живимо. Данас смо склони да материјална остварења користимо као мерило успеха, али је ипак, у образовном процесу, много важнији квалитет, посебно онај који вредносно усмерава младе људе. Ова школа, заједно са остале четири високе школе у Војводини које школују будуће васпитаче, показује где је фокус нашег друштва“, рекао је секретар Милошевић.

Директорка Високе школе у Кикинди проф. др Ангела Месарош Живков подсетила је на то да је цела школска година посвећена овом значајном јубилеју.

„Иако су се кроз седам деценија форма и назив школе мењали више пута, жеља за најквалитетнијом наставом и праксом остала је приоритет“, истакла је она.

По завршетку свечаног програма уручено је 90 диплома студентима основних и мастер струковних студија, који су у претходној години завршили школовање.

Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Кикинди једина је државна високошколска установа на северу Баната, а седам деценија њеног континуираног рада сврстава је у ред најстаријих васпитачких школа у Србији. То је данас савремена васпитно-образовна институција која испуњава све стандарде за акредитацију и проверу квалитета, са основним струковним студијама првог степена и мастер струковним студијама другог степена. Настава на основним студијама реализује се у оквиру два програма: Струковни васпитач деце предшколског узраста и Струковни васпитач за традиционалне игре.

fixed-img