Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 06.12.2006

Одбор за информисање предложио измену Одлуке о именовању програмског одбора РУВ

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 6. децембар – Чланови Одбора за информисањепредложили су посланицима Скупштине Војводине да размотре и донесу одлуку оизмени Одлуке о именовању Програмског одбора Радиодифузне установе Војводине.Наиме, Скупштина Војводине, 24. маја ове године, донела је Одлуку о именовањуПрограмског одбора Радиодифузне установе Војводне. На предлог Савета Републичкерадиодифузне установе, за члана Одбора именован је и Владимир Црњански, којије 18. септембра поднео оставку Скупштини Војводине на чланство у Програмскомодбору. Како је истакао Ото Буш, председник Одбора за информисање, новог чланаПрограмског одбора Радиодифузне установе Војводине именоваће Републичкарадиодифузна установа, након што Скупштина Војводине донесе одлуку о разрешењуВладимира Црњанског.

На данашњој седници, покрајински секретар за финансије мрЈовица Ђукић информисао је чланове Одбора са Предлогом одлуке о оснивању фондаза капитална улагања АП Војводине. Јовица Ђукић је нагласио да Фонд треба дабуде ефикасан механизам за реализацију уставом дефинисаних средстава закапиталне инвестиције у Војводини. Према Ђукићевим речима, за капиталнаулагања у Војводини, у 2007, намењено је више од 200 милиона евра. Тасредства послужиће за финасирање, или суфинсирање програма и пројеката у војвођанскимопштинама у области просторног планирања и развоја, пољопривреде,водопривреде, шумарства, заштите животне средине, индустрије и занатства,уређења путева, просвете и другим областима.
Чланови Одбора предложили су посланицима Скупштине Војводинеда прихвате Предлог одлуке о оснивању Фонда за капитална улагања АПВојводине.

fixed-img