Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, четвртак, 07.12.2006

Одбор за образовање прихватио предлог одлуке о промени назива гимназије у Сремској Митровици

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 7. децембар – Чланови Одбора за образовање, науку, културу, омладину и спортСкупштине АП Војводине прихватили су Предлог одлуке о давању сагласности напромену назива Гимназије «Иво Лола Рибар« у Сремској Митровици у "Митровачка гимназија" и упутили гаСкупштини на усвајање. Такође су прихватили Предлог одлуке о измени Одлуке оначину рада студентских центара са седиштем на територији АП Војводине,Извештај о раду педагошког завода Војводине за 2005. годину и Предлог одлуку ооснивању  Фонда за капитална улагањаАП Војводине.
Чланови Одбора утврдили су Предлог одлуке о разрешењучланова савета Универзитета у Новом Саду, Пољопривредног, Филозофског,Технолошког, Правног, Медицинског и Природно-математичког факутета у Новом Саду, Академије уметности,Факултета физичке културе, Факултета техничких наука у Новом Саду, Економског иГрађевинског факултета у Суботици, Учитељског факултета у Сомбору и Техничкогфакултета «Михајло Пупин« у Зрењанину. Након тога је утврђен Предлог одлуке оименовању нових чланова савета.

Чланови одбора прихватили су Одлуку о разрешењу председникаи чланова Надзорног одбора Српског народног позоришта у Новом Саду и прихватилиОлуку о именовању председника и чланове Надзорног одбора ове културнеустанове. За председника је именован Никола Шијан, адвокат иза Новог сада, напредлог Министарства културе. Прихваћена је и одлука о разрешењу, односно,именовању вршиоца дужности директора и главног и одговорног уредника ЈП«Форум-Издавачка делатност» за издавање књига и часописа. Реизабран је мрчезе  Бордаш.
Чланови Одбора предлозили су Скупштини АП Војводине  да не разматра Предлог одлуке о стварањустручних и материјалних предуслова за унапређење рада у средњим школама одизузетног значаја за АП Војводину за школску 2006/2007. годину, као ни Предлогодлуке о изради критеријума на основу којих ће се извршити проширење подручјарада средњих школа од изузетног значаја за АП Војводину које образују децу најезицима националних мањина за школску 2006/2007. годину, које је предложиопосланик СРС Душан Шијан.

fixed-img