Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 11.12.2006

Одбор за пољопривреду размотрио Информацију о суфинансирању развојних пројеката

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 11. децембар – Чланови Одбора за пољопривредуСкупштине Војводине разматрали су Извештај о наставку суфинансирања пројеката иодобреним новим пројектима од значаја за развој АП Војводине, по јавном позиву,од марта 2006. године. Према речима покрајинског секретара за науку итехнолошки развој проф. др Драгослава Петровића, Извршно веће Војводине је упротеклом периоду определило значајна средства за суфинсирање пројеката, којиће дати врхунске научне резултате и значајно допринети регионалној сарадњи.

– До сада је суфинансирано 75 пројекта, и то 51 наставакпројекта и 24 нова пројекта – нагласио је проф. др Драгослав Петровић. – Уреализацију пројеката, поред домаћих истраживача, укључени су и истраживачи из107 научних институција из 23 земље. Ако имамо у виду да је у међународнеистраживачке пројекте уложено око 120 хиљада евра, а да је у земљу ушло преко1,5 милион евра, јасно је да је наука успешна економска категорија. Због тогаћемо наредне године додатно повећати улагања у науку. Посебно је значајно штосу, у реализацији досадашњих пројеката, 55 одсто учесника били истраживачимлађи од 35 година.
Када је у питању област пољопривреде, проф. др ДрагославПетровић је нагласио, да су до сада подржавани пројекти везани за прерађивачкуиндустрију и нове технологије.
На данашњој седници Одбора за пољопривреду прихваћен је иПредлог одлуке о оснивању Фонда за капитална улагања АП Војводине. Члановеодбора са овим предлогом упознао је покрајински секретра за финасије мр ЈовицаЂукић. 

fixed-img