Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 11.06.2024

Одржана интерактивна радионица за полазнице обуке Академије женског предузетништва

Читај ми

Читај ми
AA

Након успешног другог циклуса обука стартап Академије женског предузетништва, односно другог циклуса обука у оквиру прве дигиталне платформе женског бизниса у Србији и региону „ОснаЖене“, коју подржава Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у Новом Саду је одржана интерактивна радионица намењена предузетницама.

На скупу су разматрани концепти предстојећег циклуса обука, с циљем што већег одзива предузетница, као и оних жена које желе да се упусте у предузетништво, а све кроз „Speed networking“ — програм којим се жене упућују на моделе и технике у покретању сопственог бизниса, уз умрежавање и сарадњу са другим предузетницама.

Учесницама се обратио ресорни секретар др Ненад Иванишевић.

„Треба подржати сваку иницијативу која може да створи оквир за то да свака жена зна да може да постане предузетница. Наша идеја јесте да свима створимо исте услове“, рекао је Иванишевић и најавио формирање информативног центра намењеног предузетницима где ће моћи да добију институционалну подршку по питању недоумица и изналажења решења у пословању.

Иванишевић је овом приликом најавио и конкурсе за оснивање нових предузећа, за породичне фирме, софтверска решења за домаће предузетнике чија би реализација била поверена домаћим ИТ компанијама, као и обуку намењену особама са инвалидитетом у области туризма и угоститељства.

На радионици је званично представљен и новоосновани вебшоп „ОснаЖене“, где предузетнице могу да представе и пласирају на тржиште своје производе и услуге.

У претходна два циклуса, обуке је завршило укупно 600 жена, а едукације су обухватале теме из области менаџмента микро, малих и средњих предузећа, дигиталног маркетинга и књиговодства, наступа на сајамским и другим привредним манифестацијама, као и едукације о друштвеној одговорности и важности фискализације.

У овогодишњим обукама, први пут је уведено и предавање психолога и психотерапеута са циљем јачања самопоуздања и свести полазница о томе да нема професионалног раста без личног развоја и стицања нових знања и вештина.

fixed-img