Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 05.07.2024

Одржана конференција за медије поводом расписивања конкурса за стицање ознаке квалитета „Најбоље из Војводине“

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић учествовао је данас на конференцији за медије поводом расписивања конкурса за стицање права коришћења ознаке квалитета производа, услуга и манифестација „Најбоље из Војводине“ за 2024. годину.

Одлука о успостављању знака донета је 2004. године, али је последњи пут додељена 2016, након чега је поново успостављена 2021. године.

„Када смо вратили ознаку ‘Најбоље из Војводине’, одлучили смо да промовишемо регионално порекло, као што се то чини у свету. Ознака се добија на три године, а сваке године се врши ригорозна контрола како би ознака имала своју тежину“, истакао је Иванишевић.

Доделом ознаке подстиче се промоција привреде и туризма на територији АП Војводине и локалних самоуправа, конкурентност, јачање тржишног приступа пословању и веза са постојећим клијентима, као и ширење мреже нових пословних партнера.

Право учешћа на конкурсу имају предузетници, правна и физичка лица који се баве производњом роба, пружањем услуга и организацијом програма и манифестација, а који имају седиште, односно пребивалиште на територији АП Војводине.

Производи или услуге морају да испуњавају услове прописане референтним документима о производњи и услугама, и њиховом стављању у промет, захтеве (НАССР) стандарда, уз адекватан визуелни идентитет и сертификоване системе, док би теме манифестација требало да се односе на област привреде и туризма у Војводини и да се у континуитету одржавају најмање две године.

fixed-img