Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 15.06.2007

Одржана седница Одбора за равноправност полова

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 15. јун – Покрајински завод заравноправност полова, ове године, располагаће са буџетом од 8 милиона динара.Биће формиран тим сарадника и обезбеђене сталне радне просторије, истакнуто јена данашњој седници Одбора за равноправност полова Скупштине АП Војводине.
 Одбор је прихватио Извештај о пословању ове покрајинске организације у 2006.години, који је на данашњој седници представила новоименована директоркаЗавода Весна Шијачки. Како јеистакнуто, Завод у 2006. није трошио буџет јер су пројекти реализованисредствима из донација. Отежани услови у којима је радила ова покрајинскаорганизација – без буџета, радних просторија и сарадника – нису утицали науспешно спровођење начела равноправности полова, унапређење политике једнакихмогућности и даљег развоја стручног рада у области родне равноправности уПокрајини, констатовано је на Одбору.У претходној години, Завод је креирао низзначајних одлука. Уз подршку донатора и Покрајинског секретаријата за радзапошљавање и равноправност полова, реализоване су бројне активности.Завршена је едукација тренера и обука на пратећим семинарима за представникерепубличких и покрајинских органа управе. У 2006. години, Завод је успео даобјави неколико публикација и припреми две брошуре о имплементацији новогПородичног закона: Упутство за процедуру развода брака и Упутство за склапањепредбрачних уговора. Завод је у претходној години успешно сарађивао са бројнимдомаћим и међународним организацијама. Према речима директорке Весне Шијачки, унаредном периоду у Заводу ће бити дефинисан план и програм приоритета за 2008.годину.
На наредној седнициОдбора биће размотрене иницијативе да жене остварују што виши ниво права изобласти заштите жена, деце и материнства, као и да се већи број жена нађе уорганима управљања. 

fixed-img