Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 11.05.2007

Одржана седница Одбора за равноправност полова

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 11. мај– Чланови Одбора за равноправност полова Скупштине АП Војводине, којим је председавала Јадранка Бељан-Балабан,подржали  су Предлог закона оравноправности полова и предложили да га покрајински парламент,  као предлагач, проследи Народној скупштини Републике Србије.-Напори које јеАП Војводина до сада уложила за доношење оваквог закона заслужено ће насставити у равноправан положај са осталим европским земљама – истакла је  Јелица Рајачић – Чапаковић, помоћникпокрајинског секретара за рад, запошљавање и равноправност полова. Она јеистакла да  је овај закон кровни и да ћесе са њим сви остали закони поступно усклађивати.Његово доношење бићеподстицајно  за уређење и помак у свим осталимобластима и то је оно што га чини посебним, додала је Јелица РајачићЧапаковић. 
У правном системуРепублике Србије до сада није постојао закон који би посебно уредио областравноправности полова. Уставни основ за доношење садржан је у одредби члана72. став 1. тачка 2. Устава Републике Србије. Чланови Одбора, сложили су се даје доношење овог закона  наш приоритет,и да је постојање антидискриминационих закона важан корак у процесу европских интеграција.
Предлог одлуке оразрешењу директора Покрајинског завода за равноправност полова и предлог заново именовање биће разматрани на наредној седници Одбора.

fixed-img