Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 08.06.2024

Одржана заједничка седница влада Србије и Српске у присуству председнице Гојковић и чланова Покрајинске владе

Читај ми

Читај ми
AA

Поводом одржавања Првог свесрпског сабора под називом „Један народ, један сабор – Србија и Српска“, данас је у Београду, у Палати Србија, одржана заједничка седница влада Републике Србије и Републике Српске у присуству председника Србије и Српске Александра Вучића и Милорада Додика, председнице Покрајинске владе Маје Гојковић и чланова Покрајинске владе, црквених великодостојника и представника Срба из региона.

На седници је усвојена Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа.

Поводом данашњег скупа, председник Републике Србије Александар Вучић навео је да ће посебна пажња бити посвећена економском напретку, пројектима од заједничког интереса и даљем продубљивању свих видова сарадње. Он је изјавио да је мир најважнији интерес Србије, поручивши да је неопходно да чувајући мир градимо будућност за наш народ.

Пре одржавања седнице патријарх српски Порфирије служио је молебан за Републику Србију и Републику Српску у Храму Светог Саве, у присуству највиших званичника Србије и Српске.

Поред заједничке седнице и молебана, у оквиру манифестације „Један народ, један сабор – Србија и Српска“, одржани су и састанци званичника и потписани документи о сарадњи који се односе на области културе, просвете, пољопривреде, трговине, туризма, бриге о породици и дијаспоре.

Централна свечаност поводом Свесрпског сабора, коју ће обележити богат културно-уметнички програм, почиње у 17 часова на Тргу Републике.

fixed-img