Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 12.10.2007

Округли сто о политици за младе у Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,12. октобар – Покрајински секретаријат за спорт и омладину организовао јеокругли сто, чијим учесницима су представљени резултати евалуацијеимплементације Акционог плана политике за младе у Војводини. На састанак супозвани начелници за друштвене делатности општинских управа у Војводини,представници покрајинских секретаријата и невладиних организација које брину омладима и проблемима младих. Речено је да је Акциони план политике за младестратешки документ који дефинише пресек тренутног стања положаја младих уВојводини, анализира проблеме са којима се млади суочавају и предлаже мере зарешавање проблема.- Веома је важно што положајмладих и решавање проблема младих више нису на маргини – рекао је покрајинскисекретар за спорт и омладину Модест Дулић. – Добро је што је формираноМинистарство за младе које је препознало Акциони план политике за младе уВојводни као стратешки документ у области политике према младима. Ресорнорепубличко министарство у наредном периоду треба да усвоји националнустратегију политике према младима. Позитивна искуства, стечена када смоусвајали Акциони план, свакако ћемо пренети када овај документ буде усвајан нарепубличком нивоу.
Дулић је најавио да ће уВојводини бити издвојена средства за санацију омладинских домова, како би младиимали адекватан простор за рад. У првој фази, из Фонда за капитална улагања,биће издвојена средства за санацију пет омладинских домова.
Поред представљања резултатаимплементације Акционог плана политике за младе у Војводини, на данашњемокруглом столу, представљен је и Акциони план политике за младе у Панчеву.Истакнуто је као неопходно да се ангажују омладинци при локалнимсамуправама.

fixed-img