Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 16.10.2006

Основана Асоцијација удружења пијачних продаваца Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 13. октобар – У Новом Саду је основана Асоцијација удружења пијачних продаваца Војводине која окупља представнике удружења пијачних продаваца из 17 војвођанских градова, и у саставу је Уније пијачних продаваца Србије. На конститутивној седници одлучено је да Извршни одбор Асоцијације чини по један представник из свих 17 удружења која делују у ВојводиниПокрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова је подржао повезивање удружења пијачних радника из АП Војводине јер ће то помоћи у решавању специфичних проблема који се тичу њиховог положаја. Помоћник покрајинског секретара за рад и запошљавање Мирослав Васин је нагласио да ће овај Секретаријат почетком новембра организовати округли сто посвећен положају пијачних продаваца на који ће бити позвани представници свих институција које могу помоћи у дефинисању положаја ове категорије грађана. Извршно веће АП Војводине нема надлежности којима би у потпуности решило положај пијачних радника Војводине, али ће Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова преузети улогу медијатора како би се кроз директан дијалог покрајинских и органа локалне самоуправе, инспекцијских служби и пореских органа покушало предложити адекватно решење.
Представници Удружења пијачних продаваца Србије су предочили предлог нацрта Закона о пијачном пословању који ће такође бити размотрен на округлом столу и затим упућен Покрајинском социјално-економском савету на разматрање.
Представници удружења пијачних продаваца из Војводине су посебно истакли да су охрабрени реакцијом Извршног већа АП Војводине на њихове захтеве и да се надају да ће то допринети адекватном третману њиховог рада и дефинисању положаја у друштву.

fixed-img