Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 23.10.2007

Отварање почетка радова у Општини Нова Црња

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад/НоваЦрња – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић обележио јепочетак радова на путној мрежи у Општини Нова Црња. Свечаности суприсуствовали потпредседник ИВВ др Габор Лоди, секретар за међународну ирегионалну сарадњу Предраг Гргић и директор Фонда за капитална улагањаМомчило Миловић, као и челници Општине Нова Црња, на челу са председником  Миланом Крстовићем. Према речимаМилана Крстовића, ове године је ова општина добила од Фонда за капиталнаулагања 168 милиона динара за асфалтирање дванаест улица, реконструкцијучетири водовода и бушење једног бунара. У само насељено место Нова Црњауложено је 34 милиона динара, а остатак новца распоређен је према потребама наАлександрово, Војводу Степу, Српску Црњу, Радојево и Тобу. Како је Крстовићнагласио, уложена средства су за једана и по пута већа од општинског буџета, аова улагања су прва након скоро двадесет година и она представљају веомаважан чинилац у развоју Општине Нова Црња која је једна од најнеразвијенијихвојвођанских општина. Како је наведено, од преко 12.000 становника ове општине,3000 људи је без посла, те је свако улагање у ову општину значајно и могло бида допринесе запошљавању људи и њиховом останку у овој општини.
ПредседникИзвршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић је истакао значај усвајања новогУстава Србије по коме је омогућено да ове године Војводина, преко Фонда закапитална улагања, започне са реконструкцијама у области саобраћајнеинфраструктуре, вододоводне и канализационе мреже, применом нових технологија,што све укупно доприноси и привредном развоју Војводине.
Председник Пајтићје најавио да су овогодишње инвестиције у Војводини тек почетак, те да ће се иу наредним годинама улагати у војвођанску привреду и развој општина, тако дасвака општина обезбеди својим житељима пристојан живот. Покрајинска влада јеодлучна у својим настојањима да грађанима наше покрајине обезбеди бољи иквалитетнији живот.
Пајтић је рекаода су укупне инвестиције у Војводини, у овом тренутку, на основу досадашњихпрограма и пројеката 14 милијарди и 800 милиона динара. Издвојена су  средства за  изградњу и реконструкцију 480км путева, водоводна и канализациона мрежа се ради  у 62 насељена места, зареконструкцију насипа издвојено је  прекомилијарду и 400 милиона динара и обнављају се здравствене и образовне установе. На тај начин  подиже се и стандард становништва и стварају услови за развој привреде ипољопривреде и стварају услови за достојанственији живот у АП Војводини.

fixed-img