Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, петак, 15.09.2006

Отворен Конкурс за кориснике пословног инкубатора Зрењанин

Читај ми

Читај ми
AA

Зрењанин, 1. септембар – Пословни инкубатор Зрењанин- БИЗ д.о.о данас је огласио Конкурс за станаре пословног инкубатора у области информационо- комуникационих технологија који ће бити отворен од 01.-25. септембра 2006. годинеЗрењанин, 1. септембар – Пословни инкубатор Зрењанин- БИЗ д.о.о данас је огласио Конкурс за станаре пословног инкубатора у области информационо- комуникационих технологија који ће бити отворен од 01.-25. септембра 2006. године.
Право учешћа на конкурсу имају новооснована предузећа до годину дана, али и физичка лица која три месеца по уласку у инкубатор морају да региструју предузеће.
Пословни инкубатор у Зрењанину налази се у центру града и обезбедиће станарима пословни простор под подстицајним условима, затим ће им се суфинансирати основна канцеларијска опрема, омогућиће им се помоћ у припреми пословног плана и излазак на страна тржишта. Станарима ће се организовати систем планирања, мониторинга и развоја, затим мерење учинка и систем извештавања. Станари ће добијати и саветодавне услуге на пољу књиговодства, финансија, правних и пореских питања, као и помоћ при организацији наступа на сајамским манифестацијама у земљи и иностранству, организоваће им се тренинзи и едукације.
Извршно веће АП Војводине осетило је потребу да се активније укључи у изградњу и јачање пословне инфраструктуре и предузетништва у покрајини. У том смислу покрајинска Влада је 2004. године усвојила мере акционе политике кроз Програм привредног развоја АП Војводине у оквиру кога је одређено оснивање пословних инкубатора у Војводини и то у Зрењанину, Суботици и Новом Саду и на тај начин опредељен је најбржи пут регионалног развоја.
Приликом оснивања пословних инкубатора неопходно је партнерство између државног, непрофитног, научног и приватног сектора. Пословни инкубатор Зрењанин одличан је пример партнерства институција које подржавају реализацију пројекта, а то су Извршно веће АП Војводине-Секретаријат за приватизацију, предузетништво и мала и средња предузећа, Фонд за подршку инвестиција у Војводини, Општина Зрењанин, Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, Ентрансе програм и Немачка организација за техничку сарадњу- ГТЗ. У овом партнерству важна је улога свих субјеката како би пројекат Пословног инкубатора Зрењанин остваривао што боље резултате на тржишту.
Начин пословања предузећа у пословном инкубатору представља реформу приватног бизниса, јачање малих и средњих предузећа, али и коришћење модерних технологија. Данас у свету функционише преко 4000 бизнис инкубатора, а њихов је значај посебно је препознат у економијама у транзицији, са тим у вези Секретаријат за приватизацију предузетништво и мала и средња предузећа Извршног већа АПВ и ВИП Фонд ће у наредном периоду интензивирати рад на имплементацији пројекта оснивања сва три пословна инкубатора.   Фонд за подршку инвестиција у Војводини

fixed-img