Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 21.06.2024

Отворен Међународни симпозијум ЕМC 2024 – Инжењерски менаџмент и конкурентност

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски отворио је данас Међународни симпозијум ЕМC 2024 – Инжењерски менаџмент и конкурентност у Зрењанину, који организују Катедра за инжењерски менаџмент и Технички факултет „Михајло Пупин” у Зрењанину.

Овом приликом проф.др Маркоском је уручена захвалница за посебан допринос развоју Катедре за инжењерски менаџмент.

„Ово је тренутак да се осврнемо на пут који је Технички факултет ‘Михајло Пупин’ у Зрењанину прешао током 50 година и да кроз радове учесника овог Међународног симпозијума пронађемо инспирацију за будуће изазове и постигнућа”, рекао је проф. др Маркоски.

Он је подсетио на то да је Универзитет у Новом Саду 1974. године основао Педагошко-технички факултет у Зрењанину, који од 1986. носи име Технички факултет „Михајло Пупин“.

„Током ових 50 година, Факултет је еволуирао у институцију која не само да образује кадрове на свим нивоима студија – основним, мастер и докторским – већ и активно доприноси научним истраживањима, преношењу резултата науке, те унапређењу привреде и друштва”, истакао је покрајински секретар проф. др Маркоски.

Према његовим речима, ова високообразовна установа је постала синоним за квалитет и иновацију у образовању и науци.

„Покрајинска администрација и Секретаријат на чијем сам челу, готово сваке године учествују у финансирању и реализацији ове Међународне конференције. За нас, улагање у образовање је улагање у будућност,“ изјавио је проф. др Маркоски.

Симпозијум је организован са циљем презентације актуелних знања и размене искустава из области инжењерског менаџмента, те сагледавања тенденција развоја и трендова у Србији и свету. Окупљање истраживача из ове области има за циљ ширење регионалне и међународне сарадње, проширивање сарадње са привредним и образовним институцијама и подстицање младих истраживача у овој области.

У оквиру Зборника Симпозијума EMC 2024 биће објављено 45 радова аутора који су представници девет земаља –  Босне и Херцеговине, Естоније, Мађарске, Ирана, Северне Македоније, Русије, Словеније, САД и Србије.

 

fixed-img