Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 20.05.2024

Отворен павиљон Покрајинског секретаријата за привреду и туризам на 91. Међународном сајму пољопривреде

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за привреду и туризам и ове године наступа на најважнијем агробизнис догађају у читавом региону – 91. Међународном пољопривредном сајму – на свом павиљону у Хали „Мастер“ Новосадског сајма.

Новосадски сајам је носилац ознаке „Најбоље из Војводине“ и то управо за Међународни пољопривредни сајам, који се одржава од суботе, 18. маја, до четвртка, 23. маја, уз подршку Европске уније, која је партнер овогодишње сајамске приредбе.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам наступа са коизлагачима, а  ресорни секретар др Ненад Иванишевић истиче да је опредељење Секретаријата да све што је најбоље из Војводине буде представљено посетиоцима сајамских манифестација.

Павиљон је данас свечано отворен уз представљање добитника ознаке квалитета „Најбоље из Војводине“ и произвођача вина и других пића и хране, уз поставке старих заната и женског предузетништва.

„У првом кварталу ове године имамо и даље повећање броја долазака гостију на територију АП Војводине и то осам одсто више него у истом периоду претходне године, која је била најбоља откако меримо туристичке параметре. Ако овако наставимо, ова година ће свакако бити још боља. Данас имамо прилику да видимо најбоље из Војводине и најбоље из Србије, а то су људи“, рекао је Иванишевић отварајући павиљон.

Он је додао да ће последњег дана Сајма наступ Секретаријата бити завршен даном ромског предузетништва.

Концепт овогодишњег излагања на Пољопривредном сајму проширен је и на посебан излагачки „Простор за будућност“ у непосредној близини павиљона, у оквиру кога ће се представљати научнице, средње школе у којима се ученици образују за дефицитарна занимања у области туризма, хотелијерства и угоститељства и факултети који ће приказати све оно што је будућност туризма и пружања услуга на територији АП Војводине.

fixed-img