Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 05.03.2024

Отворен први „Case Study” клуб Универзитета у Новом Саду

Читај ми

Читај ми
AA

У згради Ректората Универзитета у Новом Саду вечерас је отворен први „Case Study” клуб, који представља спој академске заједнице и привреде кроз едукације, менторство и радно ангажовање.

Циљ овог клуба јесте да студенти свих професионалних профила препознају значај учествовања на радионицама, које обрађују студије случаја у стручним областима, као и важност учешћа на такмичењима, стручним панел-дискусијама и рада са менторима.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић истакао је овом приликом да је Покрајинска влада, преко ресорног секретаријата, кроз радну праксу ангажовала преко 60 студената, од којих 20 ради у покрајинским органима управе, што представља подстрек онима са најбољим просеком.

„Поред подршке у организацији сајмова запошљавања на факултетима Универзитета у Новом Саду, ресорни секретаријат на свим сајамским манифестацијама на којима наступа омогућава да сви факултети буду представљени са својим програмима и активностима”, истакао је Иванишевић.

Након уводног дела одржана је панел-дискусија на којој су учествовали представници компанија, оснивачи стартап предузећа, као и некадашњи учесници и победници „Case такмичења”.

fixed-img