Picture of the authorPicture of the author
/ Инђија, петак, 27.04.2007

Пакети помоћи повратницима

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 27. април – На данашњојседници Управног одбора Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним ирасељеним лицима, донета је одлука о упућивањупозива избеглим, прогнаним и расељенимлицима која су изразила жељу за повратак у Републику Хрватску, Босну иХерцеговину и Косово и Метохију, да се определе за помоћ,у виду повратничких пакета, вредностидо 80 хиљада динара.Одобјављивања Јавног позива за евидентирање избеглих, прогнаних и расељенихлица заинтересованих за повратак у Републику Хрватску, Босну и Херцеговину иКосово и Метохију, 8. марта. 2007, пријавилосе 29 породица. Садржајпакета понуђен је у неколико различитих варијанти, а породицеповратнка  моћи ће  да се одлуче и изаберу онај који им највишеодговара. ПакетИ:  фрижидер,комбиновани шпорет или шпорет на дрва и веш машинаПакет ИИ:мотокултиватор и хидропакПакет ИИИ:моторна тестера, хидрофор и алат: бушилица, убодна тестера, брусилица.
  Наседници је донета иодлука да Фонд обезбеди расељеним, избеглими прогнаним лицима са територије АП Војводине бесплатанаутобуски  превоз у њихова претходна местаборавка. Право на превоз имају лица која нису у могућности да самосталносносе трошкове превоза, а потребно им је да оду уместо претходног пребивалишта у циљу прибављања основне личне документације,документације за регулисање статусних питања и информисања о могућностима повратка.
 Превозће бити обезбеђен једном месечно,почев од краја маја месеца 2007. године, нарелацији: Рума – Нова Пазова – Инђија -Нови Сад – Бачка Паланка – Илок-Вуковар -Винковци – Жупања – Поповача – Сисак – Петриња – Глина – Војнић -Слуњ – Кореница – Удбина – Грачац -Обровац – Бенковац, у трајању од укупно четиридана. Јавни позив за бесплатан аутобуски превоз избеглих и прогнаних лица бићеобјављен у средствима јавног информисања већ наредненедеље.     

fixed-img