Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, среда, 09.05.2007

Подстицај женском предузетништву у Банату

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 9. мај – УИзвршном већу АП Војводине, у име Гаранцијског фонда АП Војводине,  потписани су уговори о издавању гаранцијаза 12 кредита, на основу конкурса за одобравање гаранција за обезбеђивањедугорочних кредита намењених финасирању "старт уп" програма зарадно неактивне жене, као и жене предузетнице које делатност обављају мање одтри године у Банату. Укупан износ кредита је око 16 милиона динара, од чега сучетири кредита додељена предузетницама у Панчеву, два у Вршцу, а по једанкредит додељен је предузетницама у Кикинди, Ковину, Алибунару, Чоки, Гудуриции Златици.
Потписивању уговора присуствовали су председник Извршногвећа Војводине мр Бојан Пајтић, директор Гаранцијског фонда АП Војводине ГоранВасић и члан Управног одбора Банке Интеса а.д. Београд Дејан Пешић,  представници Програма регионалногдруштвено-економског развоја Баната, који финансира Европска агенција зареконструкцију, те представници Академије женског предузетништва из Кикинде,Зрењанинског едукативног центра из Зрењанина и Регионалне агенције за развојмалих и средњих предузећа "Алма Монс" из Новог Сада. 
Директор Фонда Горан Васић изразио је задовољство што ћенови кредити бити још један подстицај женском предузетништву у Војводини. Он сезахвалио партнерима у реализацији пројекта, који су допринели јачању улогеженског предузетништва у покрајини. Посебно разумевање показали супредставници Банке Интеса а.д. Београд, која своју улогу у пројекту схвата каозначајан допринос економском јачању друштва.
– Данашња свечаност на којој су уручени уговори женамапредузетницама у Војводини није случајна, јер данас славимо Дан Европе, аравноправност жена је европска тековина – рекао је мр Бојан Пајтић, председникИзвршног већа АПВ. – У Војводини има 138.000 назапослених жена и зато јеИзвршно веће спремно да подржи сваку добру идеју о развоју женскогпредузетништва у покрајини.
Мр Бојан Пајтић се уједно захвалио женама предузетницама штосу одлучиле да започну посао и што су спремне да преузму ризик тржишног пословања.       

fixed-img