Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 21.06.2022

Покрајина је доделила 200 милиона динара за подршку младим пољопривредницима у руралним срединама

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 169 уговора, у укупној  вредности од 200 милиона динара, корисницима који су остварили ово право на основу конкурса намењеног подршци младима у руралним подручјима на територији АП Војводине у 2022. години.

Укупна вредност инвестиција је преко 251,4 милиона динара, у чему је учешће Покрајине 79,53одсто.

„Данас додељујемо уговоре у оквиру конкурса намењеном за подршку младим пољопривредницима, који започињу своје пословање. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави је 1,5 милиона динара.Ресорни секретаријат по овом конкурсу суфинансира и до 90 одсто од укупно прихватљивих трошкова инвестиција“, истакао је Божић.

Ресорни секретар је навео да је све већи број младих који желе да отпочну посао у области пољопривреде, те да су бесповратна средства која су добили по овом конкурсу намењена  унапређивању и развоју њиховог посла кроз подстицање инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинстава, подстицање прераде у оквиру газдинства, као и за подршку оснивању малих пивара.

Божић је честитавши пољопривредницима на добијеним средствима истакао да ће се ова подршка наставити и у наредној години, те да ће  Секретаријат и у наредном периоду прихватити све исправне пријаве, како би корисницима определио неопходна средства. Он је додао да ова мера представља директан пдстицај младима како би остали да живе и раде на селу, те указао да ће након данашњих уговора такву прилику и остварити 169 породица из наше покрајине.

fixed-img