Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 23.06.2022

Покрајина финансира одмор и опоравак око пет стотина деце из социјално угрожених  породица

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада је на данашњој седници издвојила девет милиона динара за програм Црвеног крста Војводине којим је предвиђен седмодневни одмор и опоравак око 500 деце из социјално угрожених породица из АП Војводине.

Деца ће током летњег распуста боравити у одмаралиштима Црвеног крста Војводине у Бачкој Паланци, Вршцу и  Бачком Моноштору, где ће бити организован низ креативних и едукативних радионица. Између осталог, теме радионица ће бити заштита од трговине људима, здравствено превентивне активности, предности образовања у циљу оснаживања деце и друго. Корисници програма ће имати прилику да науче и основе пружања прве помоћи, а акценат ће бити и на социјализацији и развоју солидарности.

Планирано је да се малишанима из АП Војводине придружи и одређени број деце са Косова и Метохије.

Средствима Покрајинске владе обновљене су и опремљене установе Црвеног крста и одмаралишта за децу из угрожених породица у Бачкој Паланци, Бачком Моноштору и Вршцу.

На седници је донето и решење да се Црвеном крсту Војводине усмери и 1,6 милиона динара за реализацију тродневне едукације волонтера из различитих области деловања те организације.

fixed-img