Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 02.10.2024

Покрајинска влада финансира набавку дигиталног мамографа за Дом здравља „Нови Сад“ 

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајинска влада ће са 22,8 милиона динара финансирaти набавку новог дигиталног мамографског система с томосинтезом за Дом здравља „Нови Сад“, одлучено је на данашњој седници којој је председавала председница Маја Гојковић.

У Дому здравља „Нови Сад“ на годишњем нивоу се обави 5.000 мамографских прегледа и око 3.500 скрининг мамографија у оквиру превентивног рада на раном откривању најчешће злоћудног тумора код жене.

Заједно са Универзитетским клиничким центром Војводине, Дом здравља „Нови Сад“, укуључен је у Национални програм раног откривања карцинома дојке од 2013. године, у оквиру којег је урађено 57.500 скрининга.

Набавка новог дигиталног мамографског система с томосинтезом представља значајан напредак на пољу ране дијагностике рака дојке уз оптималну ефикасност процеса рада.

У последњих неколико година Покрајинска влада је здравственим установама на територији наше покрајине купила и зановила 24 мамографа, док од 2019. године интезивно раде и два покретна мамографа која посећују сеоске и руралне средине у Војводини.

fixed-img