Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 28.09.2024

Покрајински секретар Иванишевић отворио пету манифестацију „Tour de Fruška 2024“ у Врднику

Читај ми

Читај ми
AA

Испред Хотела „Фрушке терме“ у Врднику, покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић свечано је отворио манифестацију „Tour de Fruška 2024“ којa се одржава пети пут за редом, у присуству председника општине Ириг Тихомира Стојаковића и организатора.

„Tour de Fruška“ је препозната и подржана од стране Покрајинске владе, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Града Новог Сада, Туристичке организације Војводине, Туристичке организације Новог Сада, Општине Ириг и Националног парка Фрушка гора.

„Ова манифестација промовише оно што јесу Војводина и Србија – предивне људе, добре организаторе и безбедност на највишем нивоу. На овај начин промовишемо вредности Србије“, рекао је Иванишевић.

Он је посебно нагласио да се Војводина може похвалити завидним резултатима у области туризма, те да су манифестације, односно манифестациони и сајамски туризам у многоме допринели том успеху.

„И у будуће ћемо подржавати све манифестације. Ова манифестација поред овог спортског и здравственог дела, има и веома значајан туристички део“, додао је покрајински секретар.

Преко хиљаду учесника се и у овој години такмичи у више категорија – спорт, туризам и привреда, промовише привреду и рекреативни туризам, окупља и бројне компаније и организације, као и мале произвођаче.

Спортски део обухвата за МТБ маратон рекреативног карактера, Велику награду Врдника „eBike“, Елиминатор трку, „Trail“ трку, „Гас Гас“ трку за најмлађе такмичаре као и промотивну „TDF“ друмску вожњу.

Поред представљања културних дешавања, локалне туристичке организације са територије АП Војводине промовишу дестинације, уз упознавање са знаменитостима и битних локалитета у Покрајини.

У претходне четири године, ову манифестацију је посетило преко 10.000 љубитеља природе, бициклизма и здравог живота, а пријављен је велики број спортиста и осталих такмичара из целе Србије, региона и Европе.

Манифестација се одржава 28. и 29. септембра у Врднику, у општини Ириг.

fixed-img