Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 12.02.2024

Покрајински секретаријат за привреду и туризам наступаће на 45. Међународном сајму туризма у Београду

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић одржао је данас конференцију за медије поводом наступа ресорног секретаријата на 45. Међународном сајму туризма у Београду.

Партнер Секретаријата у реализацији наступа на сајму и ове године је Гаранцијски фонд АП Војводине.

Иванишевић је нагласио да је сарадња са Фондом предуслов успешног учешћа на тој манифестацији, које ће обухватити два сегмента.

„На павиљону Секретаријата током прва два дана представљаће се носиоци ознаке квалитета ‘Најбоље из Војводине’, трећег дана тема је будућност туризма и угоститељства на територији АП Војводине, а последњег дана удружења грађана показаће сву шароликост Војводине. У другом сегменту је ‘Винска улица’, на којој ће излагати најмање двадесет винара“, рекао је Иванишевић.

Обратио се и директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић, који је рекао да су препознати туристички и вински потенцијали Војводине.

„У последње четири године бележимо пораст улагања у туризам и у војвођанске винарије. Присутни смо директно на тржишту и видимо колико је винара који се јављају Гаранцијском фонду и људи који намеравају да своја средства уложе у туризам у Војводини. У претходне две године смо забележили велики раст издатих гаранција“, навео је Раковић. Он је додао да је знатан број издат у области туризма и винарства, и да ће Фонд представити своје гарантне линије на предстојећем сајму.

На конференцији је говорио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, као представник корисника ознаке квалитета „Најбоље из Војводине“ – коју ресорни секретаријат додељује сваке године – за организовање манифестације „Дани пива у Зрењанину“.

„Секретаријат је поставио правац, који има динамику раста у претходним годинама. ‘Дани пива’ представљају једну од најстаријих и најмасовнијих манифестација, а ове године се одржавају 39. пут. Трудимо се да поред тога развијамо и спортски и конгресни туризам“, рекао је Салапура.

Током трајања Сајма, а уз подршку ресорног секретаријата, представиће се и Департман за географију, туризам и угоститељство Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, као једна од најважнијих образовних установа у тој области.

Овогодишњи Међународни сајам туризма у Београду одржава се од 22. до 25. фебруара, а земља партнер и ове године је Индија.

fixed-img