Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 22.02.2024

Покрајински секретаријат за привреду и туризам наступа на 45. Међународном сајму туризма у Београду

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић обратио се на свечаном отварању павиљона Секретаријата на 45. Међународном сајму туризма, који је данас био један од најпосећенијих изложбених простора у Хали 1 Београдског сајма.

„Све ове године покaзуjемо да је Србија најлепша земља на свету и Војводина најлепша регија у Србији. Одлучили смо да представимо вино, храну и манифестације. Највеће наше благо су људи и ко год да је посетио Војводину као путник, туриста или бизнисмен, понео је најлепше утиске и пожелео да се врати. Наш наступ у оквиру павиљона и Винске улице управо има циљ да укаже на то колико је лепо бити гост, а и домаћин у Војводини“, истакао је Иванишевић.

Павиљон је отворио државни секретар у Министарству туризма и омладине Републике Србије Урош Кандић, уз којег су се присутнима обратили и партнери, коизлагачи и почасни гости Секретаријата.

У отварању су учествовали и директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић, генерални директор Новосадског сајма Никола Ловрић, као и Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, града који је носилац ознаке квалитета „Најбоље из Војводине“ за организацију манифестације „Бир фест“.

Земља партнер Покрајинског секретаријата за привреду и туризам је Индија.

Амбасадорка Шубдаршини Трипати исказала је задовољство што и ове године амбасада те најмногољудније земље може да представи туристичке потенцијале Индије широј јавности у Србији.

Овогодишњи 45. Међународни сајам туризма одржава се до 25. фебруара, а ресорни секретаријат ће са партнерима и коизлагачима представљати своје програме у току сва четири дана манифестације, уз одговарајуће тематске целине.

Секретаријат је подржао и другу „Винску улицу“, чије је отварање предвиђено за сутра у 11 часова, у пролазу између Хале 1 и Хале 2, и који ће бити место окупљања најпрестижнијих винарија и произвођача вина и грожђа из фрушкогорског виногорја и других винских регија АП Војводине. 

fixed-img