Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 07.06.2007

Потписан Протокол о сарадњи Фонда за капитална улагања и Општине Ада

Читај ми

Читај ми
AA

Ада/Нови Сад, 7. јул – У оквиру циклуса великих инвестицијау Војводини, вредних 200 милиона евра на годишњем нивоу, председник Извршногвећа АП Војводине мр Бојан Пајтић и председник Општине Ада Ференц Ирмењипотписали су Протокол о сарадњи Фонда за капитална улагања АП Војводине иОпштине Ада.Свечаности су присуствали потпредседник ИВВ-а и покрајинскисекретар за прописе, управу и  националнемањине др Тамаш Корхец и директор Фонда за капитална улагања Момчило Миловић.
Вредност инвестиција у Општини Ада износе 15. милионадинара, а намењена су реновирању спортских терена, путне инфраструктуре,односно, комплетне припреме ове Општине за наредну, 9. олимпијаду радника изВојводине.
Председник Општине Ада Ференц Ирмењи захвалио је председникуИзвршног већа АП Војводине мр Бојану Пајтићу на средствима које је покрајинскавлада уложила у овај пројекат и изразио наду да ће након завршетка радова исаме олимпијаде, спортски комплекс у Ади привлачити младе и грађане да се бавеспортом, а и  спортистима пружати добреуслове за њихове припреме за домаћа и светска такмичења. Ференц Ирмањи јерекао да је до сада завршено већ 85% припремних послова, као и то да је поредтениских терена и трим стазе, изграђен пансион који може да прими 36 особа.
Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић јерекао да је Потписивањем протокола о сарадњи са Општином Адаисказана намера покрајинске владе да се Ади, за предстојећу Радничкуолимпијаду, као и после за грађане, обезбеде европски услови, јер је тозначајан пројекат промоције и привредних и туристичких потенцијала АПВојводине. Иначе, Радничка олимпијада значајна је и за читав регион, а собзиром да објекти могу да се користе и након завршетка ове спортскеманифестације, туристичка понуда Општине Ада биће употпуњена и оваквомпонудом. Пајтић је рекао да је покрајинска влада завршила са свим пројектимакојима су општине конкурисале код Фонда за капитална улагања, а њих има вишеод 150. Средства од преко 20 милијарди динара, која се издвајају за развојопштина на годишњем нивоу, биће довољна да се реализују сви пројекти којииспуњавају све формално-правне услове. Пајтић је рекао да ове године почињевелики инвестициони циклус, који подразумева изградњу путева, школа, домоваздравља, изградња насипа, као и изградња спортских терена.

fixed-img