Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 08.06.2007

Потписан Протокол о сарадњи Фонда за капитална улагања Војводине и Општине Сомбор

Читај ми

Читај ми
AA

Сомбор/Нови Сад, 8. јун – Делегација  Извршног већа АП Војводине, на челу сапредседником мр Бојаном Пајтићем, данас је посетила Сомбор. Председник покрајинске владе мр Бојан Пајтић је сапредседником Општине Сомбор др Јованом Славковићем потписао Протокол о сарадњиФонда за капитална улагања АП Војводине и Општине Сомбор.Фонд за капитална улагања, како је и најављено приликом претходне посетеСомбору у марту ове године, одлучио је да издвоји 60 милиона динара за почетакреконструкције и уређења градског језгра Сомбора, односно Улице Краља ПетраИ, са деловима уливних улица које чине пешачку зону. 
 – Сомбор и Сомборци не морају узимати кредите и задуживати се да би њиховград вратио стари сјај. Наиме, Управни одбор Фонда за капитална улагања, самотивом да се очува и обнови културно-историјска амијентална целина центраСомбора, донео је одлуку да издвоји новац за ревитализацију овог војвођанскогдрагуља, рекао је председник покрајинске владе мр Бојан Пајтић и најавио давише не постоје формалне препреке да започну грађевински радови. 
 Локална самоуправа Сомбора поднела је захтев са комплетном документацијом идонета је одлука, након позитивног мишљења Савета Фонда, у коме су ангажованиексперти из различитих области, да се реконструкција старог језгра Сомборафинансира средствима која су по новом уставу Србије припала Покрајини закапитална улагања.  – Инвестицаја у обнову инфраструктуре и очување градитељског наслеђаСомбора износи 320 милиона динара. Фонд за капитална улагања обезбедићецелокупан износ. Првих 60 милиона динара је издвојено за инфраструктурноопремање пешачке зоне, односно за изградњу водовода, канализације иатмосферске канализације у Улици краља Петра 1 и улицама које се уливају уову, главну улицу пешачке зоне. Остатак пара обезбедиће се након доношењарепубличког буџета, чиме ће се стећи пуни услови за прилив средстава којаВојводини припадају по новом Уставу, прецизиро је мр Бојан Пајтић.Поред председника Пајтића, усаставу делегације су били мр Јовица Ђукић, покрајински секретар за финансије иМомчило Миловић, директор Фонда за капитална улагања АП Војводине.

fixed-img